Binnenkort nieuwe versie Google Analytics

Google heeft tijdens de Google Analytics User Conference in San Francisco aangekondigd dat er een volledig nieuwe versie van Google Analytics aan zit te komen. Het doel voor de ontwikkeling van de nieuwe versie is dat het sneller en makkelijker moet worden om de gegevens in beeld te krijgen. Veel wijzigingen komen voort uit de feedback gegeven door gebruikers wat heeft geresulteerd in onder andere een vernieuwde interface en de mogelijkheid om meerdere dashboards aan te maken. Tijdens de conferentie kregen een aantal gebruikers van Analytics alvast toegang tot de nieuwe versie en in de komende tijd zal toegang verder worden uitgebreid.

Ben je ook geïnteresseerd in de nieuwe versie dan is hier een formulier te vinden om je hiervoor aan te melden. Je krijgt niet direct toegang maar ontvangt een mailtje zodra de nieuwe versie beschikbaar is, dit kan enkele weken duren. Zodra je toegang krijgt tot de nieuwe versie kun je gewoon de huidige versie blijven gebruiken.

Update

De onderstaande video toont stap voor stap de nieuwe interface.

Search Engine Land behoorde tot de groep die direct al toegang kregen tot de nieuwe versie en plaatste zodoende een aantal screenshots online die je hieronder kunt bekijken.

Lees meer over: ,