Binnenkort Facebook en Flipboard voor Windows 8 – update

facebook_logoNadat er al sinds maart dit jaar een officiële applicatie van Twitter beschikbaar is voor Windows 8 zal er ook een applicatie van Facebook gaan verschijnen voor het besturingssysteem. Dit heeft CEO Steve Ballmer van Microsoft aangekondigd tijdens de ontwikkelaarsconferentie Build in het Moscone Center in San Francisco. Tot op heden is met name Facebook een groot gemis voor veel gebruikers binnen het besturingssysteem en wat dat betreft zal de toevoeging een positieve uitwerking hebben. Het sociale netwerk maakt de applicatie voor Windows 8 zelf en de focus is met name gericht op tablets.

Het is niet duidelijk wanneer Facebook voor Windows 8 uitgebracht zal gaan worden. Verder kondigde Steve Ballmer aan dat newsreader Flipboard binnenkort zal gaan verschijnen voor Windows 8 en dat er diverse applicaties zullen verschijnen van de NFL. Gisteren werd tevens de publieke preview van Windows 8.1 gepresenteerd door Microsoft die nu gedownload kan worden. Later dit jaar zal de definitieve versie worden uitgebracht.

Update

Microsoft heeft nu ook laten weten dat Foursquare een applicatie zal gaan uitbrengen voor Windows 8. De applicatie vooral gericht op tablets zal naast inchecken ook locatiegegevens gebruiken om gebruikers te helpen om interessante plaatsen te vinden.

Lees meer over: , ,