Binnenkort: betere advertenties in Gmail

Google komt binnenkort met betere advertenties in Gmail. Het is de bedoeling dat er minder irrelevante advertenties getoond gaan worden en dat er tevens aanbiedingen en kortingsbonnen voor je regio komen wat mogelijk een verwijzing is naar Google Offers.

Prioriteit

Google geeft aan dat met functies als Postvak Prioriteit is geprobeerd om door de 'bacn', de onbelangrijke berichten die in de weg zitten, heen te werken en zodoende de belangrijke berichten naar voren te halen. Op dezelfde manier worden straks de advertenties aangepakt. Middels vergelijkbare signalen gaat Google proberen te voorspellen welke advertenties nuttig voor je kunnen zijn en welke niet.

"Als je onlangs berichten over fotografie of camera's hebt ontvangen, zou een aanbieding van een lokale fotozaak interessant kunnen zijn. Als je echter deze berichten als spam hebt gerapporteerd, wil je die aanbieding waarschijnlijk niet zien. " aldus Google.

In eerste instantie zullen slechts een paar gebruikers de verandering merken, later zal dit verder worden uitgebreid. Het personaliseren van de advertenties is eventueel uit te schakelen via de instellingen onder het tabblad 'Algemeen' zodra verder uitgerold.

Lees meer over: , ,