Binnenkort advertenties in extensies voor Google Chrome

Google heeft in een bericht aan alle ontwikkelaars laten weten dat ze vanaf nu advertenties via Google Adsense mogen opnemen in gemaakte extensies. Voorheen was het tegen de richtlijnen van Google om advertenties te plaatsen in extensies maar door deze wijziging kunnen ontwikkelaars nu geld gaan verdienen met hun creaties voor de browser.

Het mag niet zo zijn dat deze advertenties andere advertenties op websites belemmeren. Het is toegestaan om eventueel naast een website reclame te plaatsen maar een advertentie moet aan bepaalde criteria voldoen, onder andere moet het goed duidelijk worden gemaakt aan de gebruiker. Het is uiteraard ook niet toegestaan om gebruikers te verplichten om op een advertentie te klikken of persoonlijke informatie in te voeren.

"Ads Monetization for Extensions: We are updating our ad policies to allow extensions to monetize through ads. Please ensure your extensions are in compliance by reviewing our extension ads policy guidelines" aldus Google in het bericht aan alle ontwikkelaars.

Lees meer over: , ,