Bing voegt boards van Pinterest toe aan zoekmachine

Bing voegt boards van Pinterest toe aan zoekmachine

Zoekmachine Bing van Microsoft heeft het digitale prikbord Pinterest geïntegreerd, het gaat dan specifiek om de afbeeldingenzoeker van het bedrijf. Na het uitvoeren van bepaalde zoekopdrachten zal de zoekmachine aan de rechterkant een aantal boards tonen afkomstig van Pinterest. "But lately, we’ve noticed that the most interesting pictures on the web are being collected by people, not computers. On sites like Pinterest, passionate curators can build up a collection of ideas that shows off their unique style. We started to ask ourselves, what if we could have the best of both worlds, combining the power of algorithms with the taste and judgment of real people." aldus Bing over de nieuwe feature.

Er worden tot vier verschillende boards aan de rechterkant naast de zoekresultaten geplaatst, direct boven de gerelateerde onderwerpen. Het klikken op een blok brengt je echter niet direct naar Pinterest toe maar er zal een nieuwe pagina worden geopend met alle afbeeldingen van het prikbord. Er kan daarna wel geklikt worden op de titel bovenaan de pagina om het board op Pinterest te openen, tevens kan er geklikt worden op de gebruikersnaam om het profiel van de desbetreffende gebruiker op Pinterest te openen.

Een voorbeeld zie je hieronder na het uitvoeren van de zoekopdracht halloween decorating ideas. In april dit jaar integreerde Bing al de knop van Pinterest in de zoekresultaten. Sinds dat moment staat er bij elke afbeelding een knop om de betreffende afbeelding eenvoudig op te slaan op Pinterest. De knop is te vinden in het detailvenster van elke foto op de pagina met zoekresultaten, dit venster komt in beeld na het klikken op een zoekresultaat.

bing_pinterest

Lees meer over: , ,