Bing Translator kan vertalen van Engels naar Klingon (Star Trek)

star_trek_logoBing heeft speciaal voor alle fans van Star Trek de mogelijkheid toegevoegd aan de vertaaldienst om tekst te kunnen vertalen van het Engels naar het Klingon, dit kan met de desktopversie en met de applicatie voor Windows Phone 8. Niet alleen tekst vertalen is mogelijk maar ook volledige websites kunnen met behulp van de vertaaldienst worden omgezet naar het Klingon zoals hieronder in de screenshot is te zien. Dat Bing de nieuwe taal heeft toegevoegd heeft te maken met de aankomende premiere van de nieuwe film Star Trek Into Darkness die morgen in de Verenigde Staten in première zal gaan. De film zal vanaf 5 en 6 juni te zien zijn in België en Nederland. Het vervolg op Star Trek uit 2009 is alweer de twaalfde Star Trek film. De toevoeging aan de vertaaldienst is tot stand gekomen in samenwerking met Paramount Pictures net als de nodige toevoegingen aan de zoekmachine. Zo kan de zoekmachine nu antwoorden geven op diverse vragen gerelateerd aan Star Trek zoals bijvoorbeeld de vraag "who said live long and prosper?"

bing_klingon_translator

Daarnaast heeft Bing een Easter Egg verstopt op de homepage van de zoekmachine. Door bepaalde zinnen uit Star Trek in te voeren zoals bijvoorbeeld 'Beam me up scotty' kan de Easter Egg geactiveerd worden. Zo komt onder andere Star Trek Enterprise in beeld en zal deze met warp speed wegvliegen. Daarna kan er geklikt worden op diverse punten.

bing_star_trek_homepage

Overigens heeft Google al enkele jaren een versie van de zoekmachine in het Klingon en zo zijn er nog andere speciale varianten beschikbaar. Een overzicht bekijk je hier.

Lees meer over: ,