Bing toont iOS applicaties in mobiele zoekresultaten

Microsoft heeft een nieuwe feature toegevoegd aan zoekmachine Bing, Auto app discovery. Na het uitvoeren van een normale zoekopdracht op de mobiele versie van de zoekmachine zal Bing proberen om relevante applicaties voor de iPhone en iPad in de zoekresultaten te tonen. Bijvoorbeeld als je zoekt naar Facebook dan zal de bijbehorende officiële applicatie in de zoekresultaten naar voren komen evenals andere applicaties die te maken hebben met het sociale netwerk. Bij elk resultaat staat de waardering vermeld, de ontwikkelaar, de prijs en een link naar iTunes. Het klikken op een titel brengt je naar een detailpagina met meer informatie waaronder afbeeldingen, categorie, etc.

Daarnaast kan Bing niet alleen helpen met het vinden van de juiste applicaties maar is de zoekmachine ook instaat om geïnstalleerde applicaties die dit ondersteunen direct te starten. Facebook, IMDb en Yelp start je bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit de zoekresultaten. Dit kan ook weer handig zijn. Stel dat je zoekt naar een film en vanuit de zoekresultaten de IMDb applicatie opent dan zal deze direct relevante zoekresultaten tonen betreffende de gezochte film. Wanneer een applicatie niet is geïnstalleerd wordt je dus direct naar de App Store doorverwezen waar de applicatie dan gedownload kan worden.

Verenigde Staten

Het lijkt erop dat deze feature, die toch vrij handig kan zijn alleen in de Verenigde Staten werkt. Het was overigens al zo dat de applicatie van Microsoft voor de iPhone maar ook voor de iPad alleen beschikbaar is voor Amerikaanse gebruikers.

Lees meer over: , , , , ,