Bing test optie om foto homepage te downloaden

Inmiddels plaatst de zoekmachine van Microsoft al jaren dagelijks een andere foto op de homepage waarmee de zoekmachine zich onderscheid van onder andere Google. Met regelmaat komen er bijzonder mooie plaatjes voorbij echter voor degene die fan zijn van deze foto's is er geen mogelijkheid om deze foto's eenvoudig op te slaan. Mogelijk gaat deze optie er binnenkort wel aankomen, een gebruiker van de zoekmachine zag namelijk rechtsonder een knop om de foto te downloaden waarvan een screenshot hieronder.

Het betreft vrijwel zeker momenteel nog een test maar mogelijk zal deze feature definitief worden doorgevoerd door Microsoft in de toekomst. Enige tijd geleden werd overigens al een site gelanceerd genaamd Bing Image Archive gemaakt door Long Zheng waarop alle foto's die Bing op de homepage plaatst worden opgeslagen. Hier kun je eenvoudig een bepaalde foto die ooit werd geplaatst weer terugvinden en eventueel ook direct opslaan.

Aanvullend op de foto's introduceerde Microsoft eerder dit jaar nog Bing Desktop voor Windows waarmee de foto's gebruikt kunnen worden als bureaubladachtergrond. In dat geval krijg je de foto gebruikt op Bing.com ook te zien als achtergrond op je computer.

Zoomen

Recent werd er ook nog een ander experiment betreffende de homepage van Bing gespot in een video van Microsoft. In de video was een interne preview te zien van de homepage met knoppen om in en uit te zoomen en een knop om de foto beeldvullend te bekijken.

Lees meer over: ,