Bing standaard op Kindle Fire HD

Een opmerkelijke stap van Amazon, op de Kindle Fire HD‘van het bedrijf zal namelijk zoekmachine Bing van Microsoft als standaard zoekmachine ingesteld gaan worden, voorheen was Google de standaard. Afgelopen donderdag presenteerde het bedrijf een aantal nieuwe tablets waaronder de Kindle Fire HD. Het apparaat heeft een 8.9 inch scherm, weegt 566 gram en is 8,8 millimeter dik, er is ook een variant met een 7 inch scherm. Detail bij het standaard instellen van Bing als zoekmachine is dat de tablet draait op een aangepaste versie van het mobiele besturingssysteem Android, van Google.

Bing had in de maand juni een marktaandeel van 15,6 procent in de Verenigde Staten, Google kwam uit op een marktaandeel van 66,8 procent, een stijging van 0.1 procent vergeleken met de maand mei. Enkele dagen geleden begon Microsoft met een nieuwe reclamecampagne voor de zoekmachine genaamd Bing It On ten koste van Google.

Het is nog niet duidelijk of de Kindle Fire HD ook in Nederland beschikbaar komt maar het lijkt er wel op dat de 7 inch Kindle Fire HD in andere Europese landen beschikbaar zal komen waaronder in Duitsland. Diverse Europese webshops van Amazon hebben de tablet al geplaatst. De kleine versie is vanaf 14 september te koop in de Verenigde Staten voor 199 dollar, de grote versie kost 299 dollar en is vanaf 21 november verkrijgbaar.

Lees meer over: , , , ,