Bing presenteert populairste zoekopdrachten 2013

Bing presenteert populairste zoekopdrachten 2013

Het einde van het jaar nadert en dus is het zoals elk jaar weer tijd voor de nodige lijstjes. Net als afgelopen jaar is zoekmachine Bing van Microsoft er ook dit jaar weer vroeg bij wat betreft het overzicht met de populairste zoekopdrachten van 2013 in de Verenigde Staten.

Het bedrijf heeft een onderverdeling gemaakt in een aantal categorieën waaronder de categorie personen. De persoon waar het meest naar werd gezocht dit jaar was zangeres Beyoncé, afgelopen jaar kwam ze nog niet in de top 10 voor en stond Kim Kardashian nog op de eerste plaats. Kim Kardashian staat dit jaar op de tweede plaats. Een plek gestegen ten opzichte van afgelopen jaar is Rihanna, de zangeres staat dit jaar op de derde plaats.

Muziek

Beyoncé staat ook op de eerste plaats kijkend naar de categorie artiesten. Na Beyoncé volgt Rihanna op de tweede plaats, Taylor Swift op de derde plaats, Madonna op vier en Justin Bieber op de vijfde plaats. Qua muzieknummers werd er het meest gezocht naar het nummer Thrift Shop van de Amerikaanse rapper Macklemore. Er werd ook veel gezocht naar Blurred Lines van Robin Thicke en het nummer Stay van Rihanna en Mikky Ekko.

Sociale netwerken, streamingsites en apps

Facebook was het sociale netwerk waar het meest naar werd gezocht gevolgd door Pinterest en Twitter. Wat betreft streamingsites staat Netflix, sinds een aantal maanden beschikbaar in Nederland, op de eerste plaats. Videowebsite Hulu staat op de tweede plaats en iTunes op de derde plaats. Het spel Candy Crush staat op de eerste plaats in de categorie apps met Angry Birds op de tweede plaats en Bad Piggies op de derde plaats.

Televisieshows en Films

De bekende comedy The Big Bang Theory staat op de eerste plaats in de categorie televisieshows. American Idol staat op de tweede plaats gevolgd door The Walking Dead, Downtown Abbey en Game of Thrones. Iron Man 3 is de film waar het meest naar werd gezocht dit jaar met op de tweede plaats Fast and Furious 6 en op drie Despicable Me 2. Andere films in de top 10 zijn The Wolverine, The Great Gatsby en Man of Steel.

Nieuws

Gebruikers zochten natuurlijk ook veel naar nieuws met Bing. Het meest werd er gezocht naar de Royal Baby. Zijne Koninklijke Hoogheid prins George van Cambridge werd geboren op 22 juli. Verder werd er gezocht naar de aanslagen in Boston en olieprijzen.

Het volledige overzicht van de populairste zoekopdrachten is hier te vinden. Bing heeft ook statistieken van andere landen online geplaatst, het gaan om Australië, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Spanje en tevens het Verenigd Koninkrijk.

Later deze maand volgen nog de jaarlijkse statistieken van Google.

Lees meer over: , ,