Populairste zoekopdrachten Bing 2012

Het einde van het jaar nadert en dan is het traditioneel tijd voor de nodige lijstjes waarmee teruggekeken wordt op het gehele jaar. Nu is de maand december nog geen eens begonnen en toch komt zoekmachine Bing van Microsoft nu al met een uitgebreid overzicht van de populairste zoekopdrachten van dit jaar uitgevoerd in de Verenigde Staten.

Personen

De Amerikaanse styliste, actrice en model Kim Kardashian is de persoon waar dit jaar het meest naar werd gezocht gevolgd door Justin Bieber. Afgelopen jaar stond Justin Bieber nog op de eerste plaats en Kim Kardashian tweede. Verder in de lijst op de derde plaats Miley Cyrus die afgelopen jaar nog de top 10 afsloot en nieuw in het rijtje is zangeres Rihanna op de vierde plaats. Daarna volgen Lindsay Lohan, Katy Perry, Selena Gomez, Jennifer Aniston, Nicki Minaj en Taylor Swift. Vergeleken met afgelopen jaar staan Britney Spears, Lady Gaga, Megan Fox en Jennifer Lopez niet langer in de top 10 van Bing.

Muziek en films

Kijkend naar alleen artiesten voert Justin Bieber de lijst aan gevolgd door de dit jaar overleden Whitney Houston. Op de derde plaats Katy Perry, op vier Selena Gomez en op de vijfde plaats staat Rihanna. Het meest gezocht muzieknummer was dit jaar, en dat is geen verrassing, Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse rapper PSY. Call Me Maybe van Carly Rae Jepsen staat op de tweede plaats en het nummer Boyfriend van Justin Bieber is op de derde plaats geƫindigd. Kijkend naar films werd er dit jaar het meest gezocht naar de film The Avengers met op de tweede plaats Dark Knight Rises en op drie Titanic.

Sport

Serena Williams was de meest gezochte sporter dit jaar. De tennisster had een bijzonder succesvol jaar, zo won ze zowel het enkel- als het dubbelspeltoernooi (met haar zus) op de Olympische Spelen in Londen en ook de US Open wist ze op haar naam te schrijven. Andere bekende namen in de top 10 zijn Michael Phelps, Ryan Lochte en Usain Bolt.

Nieuws

Wat betreft nieuws werd er dit jaar het meest gezocht naar de iPhone 5 gevolgd door de verkiezingen in de Verenigde Staten en de Olympische Spelen. Orkaan Sandy zorgde ook voor veel zoekopdrachten ven als de beursgang van Facebook en Gangnam Style. Kijkend naar social media voert Facebook ook de lijst aan vanwege de beursgang en het bereiken van 1 miljard gebruikers. Op de tweede plaats Twitter en op de derde plaats MySpace.

Microsoft heeft een interactieve infographic online geplaatst met het volledige overzicht. Klik hier op een categorie om de top 5 zoekopdrachten te bekijken, door op een zoekopdracht te klikken komt er een kleine popup in beeld met aanvullende informatie.

Google

Google brengt overigens ook jaarlijks een vergelijkbaar overzicht uit (Google Zeitgeist) maar dit overzicht zal niet eerder gaan verschijnen dan begin of half december.

Lees meer over: , ,