Bing plaatst video op de homepage

Bing heeft iets nieuws bedacht, een video op de homepage van de zoekmachine. In plaats van een foto die normaal gesproken op de homepage wordt geplaatst is er nu een video te zien. Als Bing een foto plaatst dan worden er ook altijd hotspots geplaatst over de foto heen om meer te weten te komen over de achtergrond. Deze hotspots zijn in dit geval verdwenen maar er staat wel een icoon rechtsonder om meer informatie te bekijken.

Browsers

De video homepage werkt alleen in moderne browsers die HTML5 ondersteunen zoals Internet Explorer 9, Firefox, Google Chrome en Safari. Daarom zal er in bijvoorbeeld Internet Explorer 7 en 8 geen video verschijnen maar wordt er gewoon een foto getoond.

Amerikaanse homepage

Vooralsnog is de video alleen te zien op de Amerikaanse homepage van de zoekmachine maar in de komende maanden zal de video homepage internationaal worden uitgerold. Om zelf de video te zien ga naar Bing.com en klik rechtsboven op 'Nederland'. Kies daarna in het overzicht voor 'Verenigde Staten - Engels' waarna de video in beeld zal komen.

Het zal echter niet zo zijn dat er dagelijks een video geplaatst zal worden op de homepage maar alleen als het team van Bing 'in de stemming is' zo wordt aangegeven.

Video: Behind the Scenes: New Video Homepage on Bing

Een behind the scenes video over de homepage van de zoekmachine hieronder.

Lees meer over: ,