Bing nu goed voor 30 procent marktaandeel in de Verenigde Staten

Uit nieuwe cijfers van Experian Hitwise komt naar voren dat Bing goede zaken heeft gedaan in de afgelopen maand, de zoekmachine van Microsoft is nu goed voor 30.01 procent marktaandeel in de Verenigde Staten, het gaat dan om zowel zoekopdrachten op Bing.com en search.yahoo.com. Kijkend naar alleen Bing komt het marktaandeel uit op 14.32 procent in de Verenigde Staten wat een stijging is van 16 procent vergeleken met een jaar eerder en 5 procent vergeleken met de maand maart.

De groei van Yahoo ging langzamer, 7 procent vergeleken met een jaar eerder.

Google

Bing is tweede in de Verenigde Staten maar Google blijft uiteraard de onbetwiste leider maar leverde wel marktaandeel in. Google verloor 3 procent vergeleken met een maand eerder en 5 procent vergeleken met een jaar eerder, in de maand april was Google goed voor 64.5 procent van alle zoekopdrachten. Microsoft blijft in ieder geval doorgaan en ziet nu ook enig succes ondanks dat de zoekmachine momenteel alleen maar geld kost.

Onlangs ging de layout van de pagina met zoekresultaten nog geheel over de kop en volgde eerder deze week de aankondiging van diverse nieuwe functionaliteiten.

Lees meer over: , ,