Bing kopieert automatisch de zoekresultaten van Google

Het niet al te best bericht vandaag over zoekmachine Bing van Microsoft. Na een eigen onderzoek is Google tot de conclusie gekomen dat Microsoft het algoritme van Google steelt om relevantere zoekresultaten te tonen aan de eigen gebruikers.

Het vermoeden dat Microsoft het algoritme zou volgen en kopiëren had Google al sinds mei 2009 , de resultaten van de zoekmachine kwamen dan ook opvallend vaak overeen met die van Google. In oktober kwamen nieuwe gegevens binnen rondom vergelijkingen tussen de resultaten van beide zoekmachines en wederom was er een opmerkelijke stijging te zien wat betreft vergelijkbare resultaten.

Update

De details van het onderzoek uitgevoerd door Google en bijbehorende screenshots in het bericht: Uitgebreide reactie Google op stelen zoekresultaten Bing

Reactie Microsoft

Microsoft kwam met de volgende reactie: "We gebruiken verschillende signalen en benaderingen voor de waardering van zoekresultaten. Net als de andere spelers op de markt zullen we hier echter geen details over bekendmaken."

Reactie Google

Google laat weten, "We zien ernaar uit om de concurrentie aan te gaan met daadwerkelijk vernieuwende algoritmes. Die kunnen komen van Bing, maar ook van andere zoekmachines. Het is daarbij wel van belang dat dit innovatieve algoritmes zijn, en niet gerecycleerde zoekresultaten, gekopieerd van een concurrent."

Via: nu.nl
Lees meer over: , , ,