Bing komt met nieuwe functionaliteiten, snapshot en sidebar

Begin deze maand voerde Microsoft een volledig nieuw design door voor de pagina met zoekresultaten van Bing, meer daarover lees je hier. Nu iets meer dan een week later volgt de onverwachte aankondiging over nieuwe functionaliteiten die in de komende dagen zullen worden toegevoegd aan de zoekmachine, eerst alleen voor gebruikers in de VS.

Snapshot

Zoals hieronder in de screenshot is te zien is de pagina met zoekresultaten nu opgedeeld in drie kolommen. Nieuw is hier de functionaliteit genaamd Snapshot in de middelste kolom tussen de zoekresultaten links en de nieuwe sidebar aan de rechterkant.

In deze middelste kolom zal Bing relevante informatie tonen gerelateerd aan de zoekopdracht, denk aan Maps, informatie over restaurants en hotels evenals reviews. Microsoft geeft aan een duizenden experimenten te hebben uitgevoerd in de afgelopen tijd om zo te kunnen bepalen welke taken het meest binnen Bing werden uitgevoerd.

Zodoende is Snapshot tot stand gekomen om als gebruiker bepaalde taken makkelijk en eenvoudig uit te kunnen voeren. De functionaliteit wordt alleen getoond als dit relevant is.

Social

De nieuwe kolom aan de rechterkant is gericht op de koppeling met Facebook want veel mensen geven aan het belangrijk te vinden wat vrienden vinden bij het maken van beslissingen. Denk aan het doen van een aankoop, het boeken van een vakantie, het boeken van een restaurant of het beslissen welke film dit weekend te gaan kijken.

De nieuwe kolom is erop gericht om vrienden en experts te betrekken bij je zoekopdrachten. Je kunt op deze manier eenvoudig een vraag stellen op Facebook met hierbij de optie om de zoekresultaten toe te voegen en je kunt vrienden taggen die voorgesteld worden door Bing als mensen die mogelijk iets weten wat gerelateerd is aan de zoekopdracht. Tevens worden er mensen getoond die volgens Bing zeker iets weten gerelateerd aan de zoekopdracht. Vrienden zien vervolgens de vragen terug in de rechterkolom maar ook op Facebook waardoor reageren op beide locaties mogelijk is.

Betreffende de experts die worden voorgesteld door Bing omdat ze kennis hebben over een bepaald onderwerp zijn, ondanks de hechte banden met Facebook niet alleen afkomstig van het sociale netwerk. Ook mensen van andere sociale netwerken worden getoond zoals Twitter, Foursquare, Quora, Linkedin, Blogger en zelfs Google+.

De nieuwe functionaliteiten worden dus in de komende dagen in de Verenigde Staten uitgerold, de mobiele versie zal ergens in de komende weken gaan volgen.

Bing krijgt voorkeur boven Google

Overigens voegt Microsoft nog toe dat over het algemeen de zoekresultaten van Bing worden geprefereerd boven de zoekresultaten van grote concurrent Google.

Vorig jaar januari voerde Microsoft een test uit waarbij 34 procent van de gebruikers, die niet wisten van welke zoekmachine de resultaten afkomstig waren gaven de voorkeur aan Bing en 38 procent koos voor Google. Microsoft claimt dat een nieuw recent onderzoek nu wel in het voordeel van Bing valt, 43 procent gaf de voorkeur aan de resultaten van de zoekmachine van Microsoft en 28 procent voor Google. Aangegeven wordt dat er in de afgelopen 3 jaar dus een goede stap vooruit is gemaakt wat betreft relevantie en kwaliteit.

Lees meer over: ,