Bing kaapt terugknop van Firefox, Google Chrome en Safari

Een bijzonder probleem in de afbeeldingenzoeker van Microsoft, Bing Images. De zoekmachine neemt namelijk de terugknop van de browser over door de browsergeschiedenis te overspoelen met pagina’s. Het probleem doet zich voor in Firefox, Chrome en Safari op het moment dat je op zoek gaat naar afbeeldingen en gaat scrollen.

Elke scrollbeweging wordt namelijk als aparte pagina in de browser opgeslagen, waardoor de geschiedenis vrij snel volloopt met tientallen Bing url’s, terwijl je als bezoeker feitelijk steeds op dezelfde pagina blijft. En omdat de geschiedenis vol loopt werkt de terugknop van de browser niet meer goed waardoor je min of meer 'vast' zit in de pagina.

Het probleem treed op omdat de Javascript slordig is waardoor voor elke plek op een plaatjespagina een nieuwe url wordt gegenereerd in de vorm van een hashtag met de x en y coördinaten, bijvoorbeeld #x75y300. De hoeveelheid URL's hangt af van de manier van scrollen. Het wordt met name dramatisch als de schuifbalken van de browser worden gebruikt. Een paar centimeter scrollen kan al leiden tot honderden URL's.

Internet Explorer

Bijzonder is dat niet alle browsers vatbaar zijn voor het probleem. Internet Explorer en browser Opera slaan de tientallen URL's die worden gegenereerd niet op in de geschiedenis waardoor de terugknop dus ook gewoon blijft werken zoals de bedoeling is.