Bing heeft een nieuw logo gekregen

Microsoft heeft een nieuw logo doorgevoerd voor Bing en tevens een aantal nieuwe features toegevoegd aan de zoekmachine. Begin mei dit jaar was er al een bericht over een mogelijk nieuw logo voor de zoekmachine. Tijdens een evenement in Noorwegen toonde Windows Phone design studio general manager Albert Shum samen met Todd Simmons, Creative Director van Wolff Olins een eerste concept van het nieuwe logo.

bing_logo_big

Het nieuwe logo sluit goed aan met het vorig jaar nieuw doorgevoerde logo van Microsoft zelf en het lettertype Segoe is gebruikt. Tevens zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd in het design van de homepage en de pagina met zoekresultaten waarvan je enkele screenshots hieronder ziet. Op de homepage nog wel steeds een foto op de achtergrond die elke dag wisselt. Wat betreft nieuwe features is er een feature genaamd Page Zero. Bing zal nu proberen gebruikers al een antwoord te geven voordat de pagina met zoekresultaten wordt bereikt. Een andere nieuwe feature is Pole Position, het tonen van uitgebreide informatie bovenaan de pagina met zoekresultaten zoals het weer.

Op dit moment is op de Nederlandse homepage van Bing het nieuwe logo nog niet te zien, wat dat betreft richt Microsoft zich met Bing dan ook met name op de Amerikaanse markt.

bing_hompage_2013

bing_zoekresultaten_2013

bing_zoekresultaten_2_2013

Lees meer over: ,