Bing Food & Drink voor Windows 8 met Hands-Free Cooking Mode

bing_food_drink_tbMet de introductie van de preview van Windows 8.1 heeft Microsoft tevens de nieuwe applicatie Food & Drink uitgebracht. Gisteravond presenteerde Microsoft de preview Windows 8.1, de update voor Windows 8 die nu gedownload en uitgeprobeerd kan worden.

Food & Drink is helemaal gericht op kookliefhebbers en voor gebruik in de keuken. De applicatie bevat een groot aantal recepten afkomstig van AllRecipes, diverse populaire kookboeken en van diverse foodblogs. Er zijn opties om te filteren bijvoorbeeld op basis van ingrediënten en dagelijks worden hier de nodige recepten aan toegevoegd. Eigen recepten toevoegen kan ook, er is een feature om een boodschappenlijstje te maken en deze te printen of te mailen en daarnaast zijn er een groot aantal tips te vinden van bekende koks als Wolfgang Puck. Tevens is er veel informatie te vinden over wijnen.

Zoals gezegd gericht op het gebruik in de keuken en daarom is er een Hands-Free Cooking Mode toegevoegd om de verschillende stappen van recepten te kunnen volgen zonder dat het nodig om de tablet aan te raken met vieze handen. Simpelweg het maken van een gebaar voor de camera is genoeg om door te gaan naar de volgende pagina. Een aantal screenshots van Food & Drink zie je hieronder. Naast Food & Drink heeft Microsoft Health & Fitness uitgebracht en bestaande applicaties waaronder Bing Maps bijgewerkt.

Lees meer over: , ,