Bing: Afbeeldingen zoeken door afbeeldingen te uploaden

Bing: Afbeeldingen zoeken door afbeeldingen te uploaden
Bing introduceert Image Match om te zoeken naar afbeeldingen.

Drie jaar geleden voegde Google een nieuwe feature toe aan de afbeeldingenzoeker, de mogelijkheid om te zoeken naar een afbeelding door een afbeelding te uploaden. Zoekmachine Bing volgt nu drie jaar later de concurrent met de introductie van de dezelfde feature voor de zoekmachine om afbeeldingen te zoeken. De feature heet Image Match.

De feature werkt als volgt. Door de zoekmachine van Microsoft te openen en te kiezen voor Images komt de afbeeldingenzoeker in beeld. Direct rechts naast het zoekveld staat een knop Image Match. Na het klikken op de knop kan er een afbeelding worden geüpload of er kan een URL ingevuld worden van een afbeelding die is geplaatst op een andere website.

bing_image_match_2

Na het uploaden verschijnen de zoekresultaten in beeld met direct bovenaan de mogelijkheid om een afmeting te kiezen. De keuze gaat indien beschikbaar tussen Wallpaper, Large, Medium en Small plus een link om alle afmetingen te bekijken. Tevens eronder een lijst met websites die dezelfde afbeelding of een volgens Bing vergelijkbare afbeelding hebben geplaatst. De werking is dus exact gelijk aan de feature van Google.

De feature is alleen beschikbaar in de Engelse versie van de zoekmachine.

bing_image_match_1

Andere nieuwe features

Recent heeft Microsoft nog een aantal andere features toegevoegd aan de reguliere zoekmachine. Als eerste is er een uitgebreide rekenmachine toegevoegd. Door de zoekmachine te openen en een rekensom in te voeren als zoekopdracht zal de rekenmachine boven de zoekresultaten worden getoond. Een andere nieuwe feature is het tonen van uitgebreide informatie na het zoeken naar bekende personen vergelijkbaar met de Kenniskaart van Google. Denk aan informatie als geboortedatum, kinderen, etc.