Bijlagen Gmail kunnen nu direct in Google Drive opgeslagen worden

Bijlagen Gmail kunnen nu direct in Google Drive opgeslagen worden

Het is al langer mogelijk om een bestand opgeslagen in Google Drive in Gmail toe te voegen aan een nieuw bericht en in de komende week zal het mogelijk worden om bijlagen ook op te slaan in Google Drive. Tot op heden was het altijd zo dat bijlagen die je wilde bewaren eerst gedownload moesten worden, met de update is dit niet langer nodig. Bijlagen kunnen dan direct worden opgeslagen in Google Drive waardoor ze op een later moment makkelijker weer geopend kunnen worden op een computer, telefoon of tablet.

Zoals hieronder in de screenshot is te zien krijgt elke bijlage een eigen preview, door met de muis op een bestand te gaan staan kan deze snel bekeken of opgeslagen worden.

gmail_google_drive

Indien er geklikt wordt op de optie om een bestand zoals een afbeelding of een PDF te bekijken zal deze binnen Gmail worden getoond, door op het icoon van Google Drive te klikken komt een overzicht van beschikbare mappen in beeld om het bestand in de juiste map te plaatsen, tevens is er een optie om een nieuwe map aan te maken. Voor het opslaan van het bestand hoeft Gmail dus niet verlaten te worden net als bij het bekijken van een preview. De feature zal komende week worden uitgerold naar alle gebruikers.

gmail_google_drive_mappen

Lees meer over: , ,