Bewaakte gebruikers nu werkend in Google Chrome Canary

google_chrome_supervisor_5

Begin december afgelopen jaar bleek al dat Google bezig was met de ontwikkeling van een feature voor Google Chrome om gebruikers toe te kunnen voegen aan de browser die beperkte rechten hebben. Deze functionaliteit is nu volledig werkend te zien in de ontwikkelaarsversie van de browser en Google Chrome Canary. Na het toevoegen van een gebruiker met beperkte mogelijkheden kunnen straks de beperkingen ingesteld worden op www.chrome.com/manage. Op het moment van schrijven is deze pagina echter nog niet beschikbaar. Hier kunnen websites worden geblokkeerd, er kan bekeken worden welke websites zijn bezocht en andere instellingen kunnen hier gewijzigd worden. Instellingen zijn wel beperkt tot alleen de browser en worden verder niet gesychroniseerd.

Gebruikers toevoegen

De feature werkt daarna als volgt. Als eerste dien je zelf in te loggen in de browser met je eigen Google account. Ga daarna naar de instellingen van de browser en klik hier op de knop om een nieuwe gebruiker toe te voegen. In het venster waarvan een screenshot hieronder kies je zoals gebruikelijk eerst een icoon en vul je de naam in van de gebruiker. Eronder kan een vinkje worden geplaatst voor 'Dit is een bewaakte gebruiker beheerd...'

google_chrome_supervisor_1

Na het klikken op de knop Maken zal de nieuwe gebruiker worden aangemaakt en verschijnt de onderstaande bevestiging met overigens Nederlandse tekst in beeld. Er zal een e-mail worden gestuurd naar de hoofdgebruiker en onderin het venster staat een knop om eventueel direct over te schakelen naar de nieuw aangemaakte gebruiker.

google_chrome_supervisor_2

Indien je niet direct overschakelt naar de nieuwe gebruiker dan kan dit later altijd door linksboven op het icoon te klikken. Na het overschakelen zal linksboven worden getoond dat het gaat om een gebruiker met beperkte rechten. Tevens zal standaard op de nieuwe tabbladpagina standaard een wit logo van Google worden getoond in plaats van een logo in kleur. Het is niet duidelijk wanneer Google de toevoeging definitief gaat doorvoeren.

google_chrome_supervisor_3

google_chrome_supervisor_4