Bevestiging iPhone 5 lancering op 12 september

En de bevestiging is daar, Apple zal zoals verwacht op 12 september de nieuwe iPhone gaan presenteren. Het bedrijf heeft zojuist uitnodigingen rondgestuurd naar de pers en te zien is hieronder dat het gaat om 12 september maar ook is het cijfer 5 verwerkt wat uiteraard verwijst naar het nieuwe model iPhone. De presentatie door CEO Tim Cook zal zoals gebruikelijk beginnen om 10:00 uur lokale tijd, dit is 19:00 uur Nederlandse tijd.

Tot op heden zijn er veel geruchten over het toestel. De iPhone 5 zal over een groter scherm (4.08 inch) beschikken vergeleken met de huidige iPhone en het toestel zal een smallere connector krijgen. De audio-ingang zit niet meer aan de bovenkant maar aan de onderkant en waarschijnlijk worden er ook geheel nieuwe oordopjes meegeleverd.

Het is de verwachting dat de iPhone 5 op 21 september in de Verenigde Staten in de winkels zal liggen. In de eerste week van oktober, vermoedelijk op 5 oktober zal het toestel ook naar Europa en mogelijk ook Nederland gaan komen. Het is dan nog de vraag of de iPad Mini gepresenteerd zal gaan worden op 12 september, volgens eerdere geruchten zal de kleinere iPad pas in oktober op een apart evenement gelanceerd gaan worden.

Recent werd overigens ook al de iPhone 4S toegevoegd aan het recyclingprogramma.

Lees meer over: , ,