Bevestiging dat startknop terugkeert in Windows 8

De geruchten gingen al langer maar nu is er daadwerkelijk bewijs, er zal een startknop gaan terugkeren in Windows 8 met de aankomende update voor het besturingssysteem. Zoals in de screenshot hieronder is te zien wordt er linksnder een knop geplaatst in de vorm van het logo van Windows op dezelfde manier als in voorgaande versies van het besturingssysteem. Door met de muis op de startknop te gaan staan wijzigt de kleur.

windows_8_startknop

De knop opent echter niet het oude vertrouwde Menu Start maar de knop opent het nieuwe startscherm van Windows 8. Tot op heden is het zo dat je binnen de desktopweergave moet klikken op een 'lege ruimte' linksonder in de hoek om het startscherm te openen.

Tevens is er de bevestiging van een nieuwe optie om rechtstreeks naar de desktop op te starten, deze is wel standaard uitgeschakeld. Veel gebruikers starten Windows 8 op om vervolgens direct over te schakelen vanuit het nieuwe startscherm naar de desktop. Uit een recent onderzoek van IDC bleek al dat gebruikers van het besturingssysteem de startknop missen samen met een optie om rechtstreeks op te starten naar de desktop. Als laatste is er de bevestiging dat de afbeelding gebruikt als achtergrond van het bureaublad ook gebruikt kan worden als achtergrondafbeelding van het startscherm.

Microsoft zal eind volgende maand een preview gaan uitbrengen van Windows 8.1. Dit is de dag dat de Build conferentie in San Francisco zal beginnen in het Moscone Center.

Lees meer over: ,