Betáversie Chrome Remote Desktop voor Android

Betáversie Chrome Remote Desktop voor Android

Een betáversie van Chrome Remote Desktop voor Android is nu beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers. Met de app is een computer op afstand toegankelijk op dezelfde manier als al mogelijk is met de Chrome Remote Desktop extensie voor Google Chrome.

Zo is het dan mogelijk om op telefoon of op een tablet met Android een computer met Windows of Mac (OS X 10.6 en hoger) over te nemen en te beheren mits hier uiteraard Chrome Remote Desktop ook op is geïnstalleerd. De bètaversie is alleen beschikbaar voor geïnteresseerden die zich eerder hebben opgegeven om de app uit te proberen, het is niet duidelijk wanneer Chrome Remote Desktop voor een groter publiek beschikbaar komt.

Hieronder zie je twee screenshots afkomstig uit de Google Play Store. Chrome Remote Desktop voor browser Google Chrome is inmiddels al een aantal jaar beschikbaar en werkt vrij eenvoudig. De extensie is samen met browser Google Chrome vereist op de twee computers die gekoppeld dienen te worden, ook is een account van Google vereist.

chrome_remote_desktop_android_1

chrome_remote_desktop_android_2

Lees meer over: , ,