Beta WordPress 3.1 beschikbaar

Het team van WordPress heeft de eerste beta beschikbaar gemaakt van versie 3.1. Het betreft een betaversie dus deze is niet geschikt om te gebruiken als een reguliere website. De planning is op dit moment dat tegen het einde van het jaar de definitieve versie uit zal gaan komen. Hoe sneller het testen en het oplossen van bugs gaat hoe eerder deze versie beschikbaar zal komen.

Admin Bar

In WordPress 3.1 is er een Admin Bar toegevoegd zoals die nu beschikbaar is op WordPress.com. Deze is onder andere handig als er meerdere blogs zijn ingesteld in een installatie maar voor gebruikers met een enkele blog is het bijvoorbeeld handig om zodoende snel een bericht aan te maken of om reacties te beheren. Matt Mullenweg gaf eerder al aan dat dit de eerste stap is naar een front-end editor. .

Intern linken

Verder nieuw in deze versie is een kleine maar bijzonder handige nieuwe functie om intern te kunnen linken. In het venster om een link in te voegen is er een zoekveld opgenomen om zodoende snel het bericht of de pagina waar je naar wilt verwijzen in een bericht op te zoeken. Tot op heden moet je om een link te plaatsen naar een eerder geplaatst bericht eerst de juiste URL achterhalen om deze te kunnen invoegen. Dit is te doen door bijvoorbeeld in een nieuwe tab in je eigen blog het bericht op te zoeken.

Post formats

Een andere handige functie die beschikbaar is gekomen in deze versie is het kunnen instellen van custom templates voor berichten. Dit moet dan wel toegevoegd worden aan een thema en is bijvoorbeeld handig als je een galerij met foto's wilt tonen en zodoende bepaalde elementen op een pagina wilt wijzigen of het bericht op een andere manier wilt opmaken. Het is enigszins vergelijkbaar met het instellen van templates voor pagina's.

Lees meer over: