Bèta Windows 8 en bèta Windows 8 Store eind februari

Microsoft heeft de Windows Store voor Windows 8 applicaties in San Francisco gepresenteerd. In de nieuwe winkel kunnen apps in de Metro-stijl gekocht en gedownload worden wat direct betekend dat gebruikers die de Metro-omgeving niet gebruiken ook de applicaties niet kunnen gebruiken. Het is de bedoeling dat de eerste bètaversie van de store eind februari klaar is, dan wordt ook de eerste bèta van Windows 8 verwacht.

Net als Apple zal Microsoft dus straks een eigen store hebben voor zowel hun mobiele platform als voor het besturingssysteem op de desktop en tablet. Er zijn zowel gratis als betaalde apps beschikbaar waarvan de prijs varieert tussen de 1.49 dollar tot 999 dollar.

Voor ontwikkelaars biedt Microsoft een eigen advertentiesysteem en in-app betaal mogelijkheden maar wanneer een ontwikkelaar de voorkeur geeft aan een ander systeem dan kan dat ook. Microsoft pak 10% provisie op elke verkochte app maar wanneer een app populair wordt en meer dan 25.000 dollar heeft omgezet dan wordt dit verlaagd naar 20%.

De nieuwe winkel komt wereldwijd beschikbaar in 231 landen en meer dan 100 talen.

Lees meer over: ,