Beta Office 2013 in de loop van volgende week

Microsoft zal in de loop van volgende week de eerste publieke beta gaan uitbrengen van Office 2013, oftewel Office 15. De Nederlandse website Bouweenpc.nl weet dit te melden op basis van een anonieme bron. De bron baseert dit nieuws op interne ontwikkelaarsinformatie en geeft aan dat de ontwikkeling van de ‘Office 2013 Preview’ deze week is afgerond en dus volgende week zal worden uitgebracht. Begin dit jaar bracht Microsoft al een Technical Preview uit voor een beperkt aantal ontwikkelaars en partners.

PDF bestanden

Dan is er nog ander nieuws omtrent Office 2013. Al geruime tijd is het mogelijk om Word documenten op te slaan als PDF in Office 2010 en Office 2007. Uitgelekt is nu dat het straks mogelijk zal worden in Word 2013 om ook PDF's te openen en te bewerken, iets wat tot op heden niet kon. In de praktijk zal dit inhouden dat zodra een PDF bestand wordt geopend deze automatisch zal worden geconverteerd naar een Word document.

Iconen

LiveSide.net heeft de hand weten te leggen op enkele nieuwe iconen van programma's binnen Office 2013. Het gaat om nieuwe iconen voor OneNote en Excel die je hieronder ziet. Tevens is nu duidelijk geworden dat het mysterieuze icoon die recent werd gespot in een screenshot van Windows 8 van Outlook 2013 is. Deze is nu dus blauw geworden.

Recent werd overigens ook al duidelijk dat Office 2013 een geheel nieuw logo zal gaan krijgen, het nieuwe logo is enigszins vergelijkbaar met het nieuwe logo van Windows 8.

Lees meer over: ,