Beta bedrijfsprofielen Google+ voor alle bedrijven

Google product manager Christian Oestlien heeft middels een video laten weten dat er flink wat bedrijven zich enthousiast hebben ingeschreven voor de eerder aangekondigde test met bedrijfsprofielen. Omdat er tienduizenden aanmeldingen zijn binnengekomen heeft Google besloten dat het niet eerlijk is om de test te beperken tot slechts een aantal bedrijven en daarom komt er in de komende maanden een eerste versie van de bedrijfsprofielen voor alle bedrijven beschikbaar.

Persoonlijk profiel

Oestlien adviseert wel degene die momenteel een profiel hebben op Google+ die wordt ingezet voor een bedrijf of website om deze om te zetten naar een persoonlijk profiel om tijdelijk op deze manier een bedrijf te vertegenwoordigen op het sociale netwerk.

Op dit moment is het niet toegestaan om als bedrijf of website een profiel aan te maken en Google gaf onlangs al aan dit soort profielen te gaan verwijderen. Zo bestond tot gisteren bijvoorbeeld het profiel van Mashable nog met meer dan 100.000 volgers maar is deze nu omgezet naar een persoonlijk profiel van Pete Cashmore, de CEO van de website die door deze omzetting nu een tweede persoonlijk profiel op Google+ heeft.

Op het moment van schrijven zijn er nog wel profielen actief van onder andere Ford, Tweakers.net, The Next Web, FC Twente plus een reeks kleinere bedrijven.

Lees meer over: ,