Bestanden Google Drive delen op Google+

Google heeft een optie toegevoegd aan Google Drive om bestanden zoals documenten, presentaties, PDF's, en video's te delen op Google+. Bestanden die worden gedeeld op het netwerk zoals video's kunnen dan direct in de Google+ stream worden geopend.

Om bestanden te kunnen delen op het sociale netwerk is het vereist dat qua toegang is ingesteld dat het bestand zichtbaar is voor iedereen met een link of openbaar op het web. Zodra je bijvoorbeeld een video hebt geopend en klikt op de knop delen verschijnt er een popup waarin de toegang tot het bestand geregeld kan worden. Als dit goed is ingesteld dan kan er geklikt worden op het icoon van Google+ achter 'Link delen via:'. Er zal dan een nieuw venter openen waarin een reactie kan worden toegevoegd aan het bestand en in dit venster kan gekozen worden met welke kringen het bestand gedeeld moet worden.

Delen van het overzicht met alle bestanden kan ook. Plaats een vinkje voor het betreffende bestand en klik bovenin op de knop met het poppetje en het plusje. Daarna opent de popup om het bestand te delen, klik hier dan net als hierboven op het icoon van Google+.

Lees meer over: , ,