Bestaande Google Analytics properties upgraden naar Universal Analytics

Bestaande Google Analytics properties upgraden naar Universal Analytics

Precies een jaar geleden werd Universal Analytics gelanceerd door Google en tegenwoordig kan er bij het aanmaken van een nieuwe property gekozen worden tussen Universal Analytics en Klassieke Analytics. Tot op heden was er nog geen mogelijkheid om bestaande properties te upgraden naar Universal Analyics maar daar gaat verandering in komen. In de komende weken zal Google een tool beschikbaar gaan maken om eenvoudig te upgraden, de nieuwe tool zal te vinden zijn door naar de property-instellingen te gaan.

Het uitvoeren van de bovengenoemde stap is de eerste stap, de tweede stap is het vervangen van de tracking code geplaatst op een website evenals andere eventuele gebruikte codes zoals bijvoorbeeld voor het meten van bestellingen en downloads.

Het doel van het bedrijf is om uiteindelijk alle properties over te zetten naar Universal Analytics, daarom zal het bedrijf uiteindelijk alle properties in de komende maanden automatisch gaan upgraden en zal 'Classic Analytics' komen te vervallen. Na dit moment worden er geen gegevens meer opgeslagen indien er geen upgrade wordt uitgevoerd. Bestaande gebruikers van Universal Analytics hoeven geen stappen te ondernemen.

Google heeft met oog op de tool en de upgrade een Upgrade Center en een sectie ingericht met veelgestelde vragen. Voor specifieke vragen is er een Google Group.

analytics_upgrade_tool

Lees meer over: ,