Berichten van vrienden tegen betaling promoten op Facebook

Facebook Logo Beheerders van pagina's op Facebook kunnen eenvoudig tegen betaling geplaatst berichten promoten en sinds vorig jaar kun je als gebruiker van het sociale netwerk hetzelfde doen. Het promoten van een bericht als gebruiker kost een aantal euro en op deze manier kan er meer aandacht gevraagd worden voor een geplaatst bericht.

Wat nog niet kon maar nu is geïntroduceerd door Facebook is dat je tegen betaling berichten van vrienden extra onder de aandacht kunt brengen. Voor een bedrag van 7 dollar (omgerekend 5,20 euro) kan een bericht van een vriend worden gepromoot.

De volgende voorbeelden worden genoemd door het sociale netwerk: Stel dat een vriend een marathon gaat lopen voor het goede doel en hij heeft deze informatie publiekelijk gedeeld dan kun je deze vriend helpen door op deze manier zijn bericht te promoten onder al je eigen vrienden. Of als een vriend zijn appartement gaat verhuren en hij plaatst dit op Facebook dan kun je het bericht delen met gemeenschappelijke vrienden zodat het bericht bij diegene hoger in het overzicht zal gaan verschijnen en dus eerder zal worden gelezen.

De feature is alleen beschikbaar voor gebruikers met minder dan 5000 vrienden of abonnees en zal langzaam door Facebook worden uitgerold naar alle gebruikers wereldwijd. Mocht je de feature dus nog niet zien dan zal deze optie snel gaan volgen.

facebook_vrienden_berichten

Lees meer over: