Berichten van vrienden op Facebook uitzetten zonder te ontvrienden

Berichten van vrienden op Facebook uitzetten zonder te ontvrienden

Misschien wel herkenbaar, je hebt op Facebook een aantal vrienden / kennissen / contactpersonen die je volgt maar waarvan je eigenlijk helemaal geen berichten wilt zien in het nieuwsoverzicht. Nu kan het wat pijnlijk zijn om de vriendschap op Facebook met deze personen stop te zetten om zodoende geen berichten meer te zien en daarom is er een eenvoudige tussenoplossing beschikbaar. Dezelfde oplossing kan overigens ook worden gebruikt voor bedrijven die je volgt maar waarvan je geen berichten wilt zien in de feed.

Om een specifiek persoon 'het zwijgen op te leggen' open op Facebook het profiel van diegene. Bovenin zie je dan als eerste de grote coverfoto, en rechts op deze foto staan een aantal knoppen (screenshot). Als eerste is dit een knop 'Vrienden' en daarnaast staat een knop 'Volgend'. Beide knoppen zullen dan zijn voorzien van een zwart vinkje. Klik vervolgens op de knop Volgend en vanaf nu zul je geen berichten meer van deze persoon zien in je nieuwsoverzicht. Hetzelfde kun je dus eventueel doen op een bedrijfspagina.

facebook_volgknop

In de mobiele app doe je dit door het profiel van de betreffende persoon te openen en linksboven op de knop 'Vrienden' te klikken. Je krijgt dan de optie in beeld om deze persoon niet meer te volgen. Voor de duidelijkheid, ondanks dat je iemand dus niet meer volgt op het sociale netwerk blijft de connectie tussen beiden dus wel gewoon bestaan.

Lees meer over: