Berichten van Google+ insluiten op websites

Google heeft aangekondigd dat het vanaf nu mogelijk is om berichten van sociaal netwerk Google+ toe te voegen aan een website of blog. Elk bericht publiekelijk beschikbaar van een profiel of pagina kan worden ingevoegd op een website middels een stukje code.

De code is te vinden door op het kleine pijltje te klikken aan de rechterkant van een bericht, in het menu dat openklapt staat dan de optie bericht insluiten. Na het klikken op het menu item opent een popup met een code. Naast tekst worden ook foto's en video's getoond, bezoekers van een website kunnen het bericht mits ingelogd waarderen middels de +1 knop en direct een reactie plaatsen. Het eventueel uitschakelen van het kunnen plaatsen van reacties kan alleen voor eigen berichten door dit te stellen voor het originele bericht. Specifiek de reactiemogelijkheid van een ingesloten bericht uitschakelen kan niet.

Bovenaan staat de profielfoto, naam van de gebruiker of pagina en de datum waarop het betreffende bericht werd geplaatst. De berichten hebben altijd een vaste breedte en schalen helaas nog niet automatisch mee met de breedte van de pagina waar het bericht op is geplaatst. Tevens is het nog niet mogelijk om het uiterlijk aan te passen.

Een bericht van Twitter invoegen op een website kan al veel langer, sinds eind juli is het ook mogelijk om berichten van Facebook toe te voegen aan een website of blog.


Lees meer over: ,