Berichten inplannen voor sociale netwerken met Buffer

Er zijn inmiddels genoeg manieren om berichten in te plannen voor plaatsing op sociale netwerken, bijvoorbeeld handig om te voorkomen dat je teveel berichten achter elkaar plaatst of handig in het geval dat bepaalde berichten niet voor een bepaald tijdstip geplaatst mogen worden. Een bedrijf dat zich hier volledig op richt is Buffer, bestaande uit vier medewerkers. Buffer maakt het gemakkelijk om voor berichten in te plannen voor plaatsing op sociale netwerken gedurende dag op allerlei verschillende manieren.

Op dit moment is er ondersteuning voor Facebook, Twitter en LinkedIn. Zodra je berichten hebt ingesteld dan worden deze aan het overzicht toegevoegd waar ze later nog bewerkt kunnen worden, eventueel hier verwijderen kan uiteraard ook. Per bericht zijn er statistieken beschikbaar zoals het aantal kliks en het aantal retweets. Om URL's te verkorten wordt standaard gebruik gemaakt van J.mp van Bit.ly, mocht je gebruik maken van een eigen domein middels Bit.ly dan kan deze ingesteld worden via de instellingen.

Gratis

Dit alles is in principe allemaal gratis tot op zekere hoogte. Met een gratis account kan er maximaal één account van Twitter, Facebook en LinkedIn ingesteld worden en mag je maximaal 10 berichten per dag inplannen. Voor 10 dollar per maand mag je 50 berichten per dag inplannen, meerdere accounts van de sociale netwerken koppelen en krijg je extra functionaliteiten. Voor 99 dollar per maand mag je een onbeperkt aantal berichten inplannen voor een onbeperkt aantal accounts van de sociale netwerken. In het geval van de betaalde abonnementen kunnen er ook aanvullende gebruikers ingesteld worden.

Applicaties en extensies

Het handige van Buffer is dat er naast de online interface ook applicaties beschikbaar voor iPhone en Android zodat je ook mobiel berichten kunt inplannen en berichten kunt beheren. Aanvullend daarop zijn er net nieuwe extensies uitgebracht voor browsers Google Chrome en Firefox. In het geval van bijvoorbeeld Gogle Chrome wordt er een knop toegevoegd aan de browser zodat je elke pagina kunt inplannen om online te delen.

Maar wat de extensie aanvullend ook doet is een knop toevoegen aan Facebook en Twitter. De knop wordt geplaatst in het veld waarin je een nieuw bericht maakt maar wordt ook geplaatst zodra je een bericht van iemand opnieuw wilt delen op Facebook of wilt retweeten op Twitter. Aanvullend zal er een knop toegevoegd worden aan Google Reader.

Website

Heb je een eigen website of blog dan kun je ook eenvoudig een knop van Buffer toevoegen. In dat geval kan iemand die gebruik maakt van Buffer op de knop delen om het artikel in te plannen voor plaatsing op sociale netwerken. Plaatsen van de knop gaat op een vergelijkbare manier als de bekende knoppen van bijvoorbeeld Facebook en Twitter.

Lees meer over: , , ,