Berichten in Gmail automatisch vertalen

Het team van Gmail heeft een aantal experimenten definitief doorgevoerd en tevens het moment aangegrepen om een aantal experimenten weer te verwijderen. Binnen Gmail bestaat er al een tijdje een onderdeel genaamd Labs waar diverse experimentele functies zijn te vinden en ingeschakeld kunnen worden. Deze functies worden dan uiteindelijk definitief doorgevoerd of komen te weer vervallen. De functies die nu definitief doorgevoerd zijn: Automatic Message Translation, Smart Mute en Title Tweaks.

Berichten vertalen

De eerste feature zorgt ervoor dat je berichten eenvoudig kunt vertalen met behulp van Google Translate. Gmail zegt dat met name gebruikers van Google Apps for Business, die veel werken met teams over de gehele wereld al snel aangaven dat dit een handige functie was. Maar ook zijn er gebruikers die bijvoorbeeld op een makkelijkere manier nieuwsbrieven van buitenlandse sites willen lezen. Omdat het vertalen van berichten een van de meest populaire experimenten was werd besloten deze definitief door te voeren.

Zodra je een bericht ontvangt die in een andere taal is dan de ingestelde taal binnen Gmail zal automatisch de vraag in beeld verschijnen of je het bericht wilt vertalen.

Title Tweaks

Het experiment Title Tweaks heeft te maken met de titel van Gmail. Normaal gesproken als je Gmail opende stond er op het tabblad van de browser 'Gmail - Inbox (10) - Gebruikersnaam'. Nu het experiment definitief is doorgevoerd wordt dit nu 'Inbox (10) - Gebruikersnaam - Gmail' waardoor je dus sneller kunt zien of je nieuwe berichten hebt.

Vervallen Labs

Zoals gezegd heeft Gmail direct het moment aangegrepen om een aantal minder populaire experimenten te verwijderen. Het gaat om de volgende experimenten: Mouse Gestures, Hide Unread Counts, Move Icon Column, Inbox Preview, Custom Date Formats and SMS in Chat gadget. Wat ook is komen te vervallen is Old Snakey, een spel dat in juni 2008 werd doorgevoerd op het moment dat het onderdeel Labs werd toegevoegd.

Mail Goggles

Als laatste is het experiment Mail Goggles, dat bestond sinds oktober 2008 komen te vervallen. Dit experiment was bedoeld als extra check die kon worden geactiveerd om te voorkomen dat je e-mails zou versturen die je eigenlijk niet had willen verzenden. Deze check bestond uit een rekensommen die in beeld kwamen na klikken op Verzenden.

Nadat de functie was ingeschakeld stond standaard ingesteld dat de rekensommen moesten worden getoond op vrijdag en zaterdag vanaf 10 uur 's avonds tot 4 uur 's nachts maar deze tijdstippen konden gewijzigd worden evenals de moeilijkheidsgraad.

Lees meer over: , ,