Berichten Google Reader delen op Google+

Google Reader, het programma om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van websites heeft al geruime tijd een optie om berichten te delen op diverse sociale netwerken. Op deze manier kan een bericht snel gedeeld worden op Twitter, Facebook of een andere website. Het sociale netwerk dat hier nog ontbreekt om berichten op te delen is op dit moment nog Google+ al is de verwachting dat het netwerk op een gegeven moment zal worden toegevoegd. Als je hier niet op wilt wachten dan is het betrekkelijk eenvoudig om alvast zelf Google+ toe te voegen zodat je eenvoudig berichten kunt delen.

Instellen

Ga rechtsboven naar het tandwieltje en klik vervolgens op het menu item 'Instellingen voor Reader'. De instellingen worden dan geopend, klik hier op het tabblad 'Verzenden naar'. Hier zie je direct bovenaan een lijstje met een aantal standaard websites zoals Twitter, Facebook, Blogger en Tumblr. Eronder staat dan de mogelijkheid om zelf een sociaal netwerk toe te voegen. Klik onderaan op de link 'Een aangepaste link maken'.

Er komen dan drie velden in beeld. Vul de onderstaande gegevens in.

Naam: Google+
URL: https://plusone.google.com/_/+1/confirm?hl=en&url=${url}
Pictogram-URL: https://ssl.gstatic.com/s2/oz/images/favicon.ico

Klik dan op de knop Opslaan en de link wordt toegevoegd. Ga nu terug naar Google Reader en klik onder een bericht op de knop 'Verzenden naar'. Hier zal dan de nieuwe link om het bericht te delen op Google+ verschijnen. Na het klikken opent een nieuw venster om de gewenste kringen te kiezen en eventueel een eigen bericht toe te voegen.

Lees meer over: , ,