Berichten gebruikers keuren voor plaatsing op Facebook pagina

Met het beschikbaar komen van Facebook Timeline voor pagina's is er nog een handige feature beschikbaar gekomen waar al langere tijd om gevraagd wordt door beheerders van pagina's. Het gaat om een nieuwe optie in de instellingen waarmee ingesteld kan worden dat berichten die geplaatst worden door gebruikers op de Timeline eerst goedgekeurd moeten worden voordat deze daadwerkelijk verschijnen op de pagina.

Met de nieuwe optie heb je als beheerder volledig de controle over hetgeen wat er verschijnt op de pagina en kan eventuele spam beter worden tegengegaan. Dit mits wordt toegestaan dat gebruikers berichten mogen plaatsen. Voor de duidelijkheid, het gaat dus alleen om nieuwe berichten die geplaatst worden en dus niet om reacties op berichten.

Inschakelen

Om de nieuwe optie als beheerder in te schakelen ga je naar de betreffende pagina en zorg dat het administratiepanel in beeld staat. Klik vervolgens bovenaan op de knop Beheren en kies voor Pagina bewerken. Je komt dan direct terecht op de pagina 'Toestemmingen beheren' waar de optie "Alleen berichten van [gebruiker] en activiteiten van vrienden op je weergeven tot het is nagekeken door een beheerder" staat.

Vink deze optie aan en klik onderaan op de knop 'Wijzigingen opslaan'.

Lees meer over: