Hoax op Facebook: Vinkjes verwijderen Foto’s en vind-ik-leuks

facebook_logo Een bericht dat inmiddels al een aantal maanden rond gaat op Facebook is het onderstaande bericht over recente veranderingen en het wijzigingen van instellingen met oog op de privacy. In het bericht dat nog steeds opnieuw wordt geplaatst wordt gevraagd om in de instellingen op het profiel van de desbetreffende gebruiker de vinkjes te verwijderen voor "Foto's" en voor "Reacties en vind-ik-leuks" om zodoende alle activiteiten van diegene onder vrienden en familie te houden en vooral niet openbaar te maken.

Het punt is echter dat dit niet direct iets met privacy op deze manier heeft te maken maar in werkelijkheid tot gevolg heeft dat je zelf niet langer foto's, reacties en vind-ik-leuks van diegene ziet. Heb je iets te actieve vrienden op Facebook kun je dankzij deze opties instellen dat je minder meldingen krijgt van deze personen. Om te controleren hoe je eigen privacy-instellingen zijn ingesteld klik je bovenaan op het kleine slotje naast het icoon om de instellingen van Facebook zelf te openen. Je ziet in het menu dan direct wie je content standaard kan zien en wie niet, ook open je hier het vernieuwde activiteitlogboek.

Hallo, FB vrienden: Ik wil graag PRIVÉ met jullie verbonden blijven. Met de recente veranderingen in FB echter, kan het "publiek" nu alles zien. Dit gebeurt wanneer een vriend op “vind ik leuk” klikt of commentaar geeft: automatisch kunnen zijn vrienden (die niet altijd de jouwen zijn!!) ook onze berichten of foto´s zien/lezen. Helaas kunnen we deze instelling niet zelf wijzigen ... want Facebook is op deze manier geconfigureerd.

Doe mij daarom een plezier: Plaats je muis op mijn naam hierboven (niet klikken), er verschijnt een venster, ga nu met de muis naar "VRIENDEN" (wel klikken), beweeg naar beneden naar "Instellingen", klik nu hier en er zal een lijst verschijnen. VERWIJDER de vinkjes bij “Foto´s” en bij "Reacties en vind-ik-leuks”. Door dit te doen, blijven mijn activiteiten onder mijn vrienden en familie en worden ze niet meer openbaar. Kopieer en plak nu alsjeblieft deze tekst op je eigen pagina. Thanks! Geef het aan in een PB wanneer je wilt dat ik dit ook bij jou verander.

Lees meer over: