Belgische troonswisseling online volgen met livestream NOS

vlag_belgieVandaag zal in België koning Albert gaan aftreden en het stokje overdragen aan zijn oudste zoon Filip. De 79-jarige Albert kondigde begin deze maand aan te gaan aftreden vandaag op de nationale feestdag vanwege gezondheidsredenen en leeftijd.

Albert werd koning op 9 augustus 1993 toen zijn broer Boudewijn overleed. Zo om 10:30 uur zal koning Albert de abdicatie-akte gaan tekenen. Om 12 uur zal Filip de eed gaan afleggen als de zevende koning van het land, een uurtje later zal de nieuwe koning samen met zijn vrouw koningin Mathilde verschijnen op het balkon van het Koninklijk Paleis.

Vandaag kunnen alle plechtigheden live gevolgd worden op Nederland 1 en via internet. De NOS zal verslag doen van de troonswisseling van 10:15 uur tot naar verwachting ongeveer 13:15 uur. De uitzending zal gepresenteerd worden door Jeroen Overbeek en correspondent Joris van Poppel staat in Brussel om verslag te doen. Tegen het einde van de middag is er een militair defilé voor het paleis en 's avonds is er nog een groots feest dat om 23:00 uur afgesloten zal worden met vuurwerk. De livestream is hier te vinden.

Lees ook: Google viert 21 juli Nationale Feestdag met logo

Lees meer over: