Bekijk wie je heeft ontvriendt op Facebook

Wil je weten of je recent vrienden bent kwijtgeraakt op Facebook dan is dit eenvoudig te bekijken middels een handig script gemaakt door Edouard Gatouillat. Het script heet "Unfriend Finder" en is momenteel al meer dan 44 miljoen keer geïnstalleerd.

Wat het script doet is een kopie opslaan van de lijst met alle huidige vrienden en dit wordt constant in de gaten gehouden en vergeleken. Op deze manier zie je dan wie niet langer een vriend is, naar wie je zelf verzoeken hebt gestuurd die vervolgens zijn geweigerd, en er is te zien wie zijn account heeft gedeactiveerd. Het script werkt dus pas vanaf het moment dat je deze hebt geïnstalleerd, het script kan niet terugkijken in het verleden.

Installatie

Na installatie wordt er aan de linkerkant in het menu, dat te zien is als je naar de startpagina van Facebook gaat, een menu item toegevoegd 'Unfriends'. Het menu item zelf opent het overzicht met mensen die geen vrienden meer zijn, eronder komt het submenu tevoorschijn om onder andere het overzicht met openstaande verzoeken te openen.

Toevoegen kan op de onderstaande manieren aan Chrome, Firefox en Internet Explorer.

Google Chrome

Het installeren van het script gaat het makkelijkst in Chrome. Ga naar deze pagina en klik rechtsboven op de groene knop "Install". Vervolgens zal er onderin een melding verschijnen om het script te installeren. Nadat dit is gedaan ga naar de startpagina van Facebook en ververs eventueel de pagina om het menu item in beeld te krijgen.

Firefox

Voor Firefox is de add-on benodigd om het script te laten werken. De add-on is hier te vinden, installeer deze als eerste door op de knop "Toevoegen aan Firefox" te klikken, na installatie zal Firefox opnieuw opgestart moeten worden. Ga vervolgens naar deze pagina en klik hier rechtsboven op de groene knop "Install" om het script te installeren. Ga daarna naar het sociale netwerk en het menu item "unfriends" is aan de linkerkant te zien.

Internet Explorer

De werking van het script in Internet Explorer gaat op een iets andere manier. Ga naar deze pagina en sleep de knop "Load Unfriend Finder" naar de werkbalk met favorieten. Zodra de bookmarklet is toegevoegd ga naar Facebook en klik dan elke keer op de knop als je wilt controleren of er iemand is waarmee je niet langer vrienden bent.

Lees meer over: