Bekijk thumbs van private video’s op YouTube

De website labnol.org heeft ontdekt dat het mogelijk is om thumbnails van video's te bekijken die de status privé hebben, dit kan alleen als je de URL van de video weet. Video's die privé zijn kunnen alleen bekeken worden door mensen die hier toestemming voor hebben gekregen van de maker.

Echter als je de URL van de video weet dan is het eenvoudig om toch te bekijken waar de video over gaat middels de thumbnails die YouTube automatisch voor een video aanmaakt. Omdat een privé melding enige nieuwsgierigheid oproept kun je op deze manier toch wellicht achterhalen waarover de video gaat.

Bijvoorbeeld de volgende video met wallpapers van Windows 7, youtube.com/watch?v=37IVo23MGtc. Als je deze opent dan volgt direct de melding (Deze video is privé) dat de video niet bekeken kan worden. Om nu te achterhalen waarover de video gaat neem je de ID van de video uit de URL, in dit geval is dat 37IVo23MGtc.

Gebruik dan vervolgens de volgende URL waarin de ID verwerkt is en vervangen kan worden. Je ziet dan de verschillende thumbs die YouTube heeft geselecteerd. De eerste URL is van de afbeelding (480 x 360) die wordt getoond voordat een video afgespeeld wordt, de andere zijn kleinere afbeeldingen.

Lees meer over: ,