Bekijk gegevens over je eigen Facebook account met WolframAlpha

WolframAlpha heeft sinds kort een feature om gegevens over je eigen Facebook account te bekijken. Door naar dit adres te gaan en vervolgens op de blauwe knop Analyze my Facebook Data te klikken zal er gevraagd worden om toegang tot je gegevens. Na het goedkeuren van de applicatie zal de analyse worden uitgevoerd door WolframAlpha. Het is overigens wel vereist dat je ook een account op WolframAlpha.com aanmaakt.

Je krijgt daarna een overzicht van allerlei gegevens in beeld. Denk dan bijvoorbeeld gegevens over jezelf, het aantal geplaatste berichten en foto's in de afgelopen tijd, het totaal aantal likes, reacties en de gemiddelde lengte (woorden en karakters) van je geplaatste berichten. Tevens zal worden getoond welke woorden je het meest gebruikt. Aanvullend gegevens over de applicaties die je gebruikt en wanneer en de nodige informatie over vrienden. Je ziet bijvoorbeeld de gemiddelde leeftijd van je vrienden, de oudste en de jongste vrienden en uit welke landen de meeste vrienden vandaan komen.

Al met al een leuke tool om eens te proberen en te zien hoeveel Facebook eigenlijk weet. Er zijn tegen betaling (Pro account) eventueel nog enkele aanvullende opties beschikbaar.

Lees meer over: