De Titanic in Google Earth

Het is dit weekend precies 100 jaar geleden dat de RMS Titanic op zijn eerste reis midden op de Atlantische oceaan in aanvaring kwam met een grote ijsberg. Dit gebeurde in de nacht van 14 op 15 april 1912 nadat het schip enkele dagen eerder was vertrokken uit Southampton. Binnen drie uur na de aanvaring was het schip al gezonken waarbij 1522 opvarenden om het leven kwamen, inclusief de volledige bemanning van het schip.

Omdat het ongeluk dus precies 100 jaar geleden gebeurde was dit aanleiding voor het team van Google Earth om met behulp van beelden afkomstig van National Geographic een 3D-model van het schip beschikbaar te maken in het programma. Op deze manier duik je dus digitaal de zee in en kun je in Google Earth het schip van dichtbij bekijken.

Tour

Aanvullend op het 3D-model van het schip is er een Titanic Google Earth Tour gemaakt die hier gedownload kan worden. De tour neemt in totaal 3 minuten in beslag en neemt je mee naar de verschillende delen van het schip en toont hierbij aanvullende informatie.

Lees meer over: ,