Beelden Street View van spookstad Namie-machi in Japan

japan_street_view_logoNamie-machi is een kleine stad in de buurt van de kerncentrale in Fukushima in Japan. De stad had meer dan 21.000 inwoners totdat iedereen hier geëvacueerd moest worden vanwege de straling afkomstig van de kerncentrale. Het is inmiddels twee jaar geleden dat het land werd getroffen door een serie aardbevingen en een tsunami die daar op volgde maar tot op heden mogen de inwoners nog niet terugkeren van de regering.

Veel inwoners hebben gevraagd naar de huidige stand van zaken in de stad en veel mensen wereldwijd zouden graag beter willen begrijpen wat de gevolgen zijn. Daarom is Google afgereisd naar de verlaten stad om foto's te maken voor Street View en deze beelden kunnen nu online bekeken worden in Google Maps en op de Memories for the Future website. Veel huizen zijn ingestort en deze kunnen nog niet worden gesloopt, tevens is het nog niet gelukt om beschadigde gebouwen en winkels te repareren

In 2011 bezocht Google ook al Japan met de Street View auto's om foto's te maken van diverse getroffen gebieden om zo de op dat moment actuele situatie te kunnen tonen. Tevens was de gedachte dat de beelden een rol van betekenis kunnen spelen voor onderzoekers en wetenschappers die effecten van dergelijke natuurrampen bestuderen.

google_japan_street_view_1

google_japan_street_view_2