Beatrix treedt af en Twitter ontploft met #trixit, #abdicatie en #WimLex

Foto Toespraak Beatrix Zojuist om 19:00 uur was op televisie een toespraak van Koningin Beatrix te zien waarin ze aangekondigde afstand te gaan doen van de troon. Koningin Beatrix overwoog al enkele jaren om af te treden zo gaf ze aan in haar toespraak, echter de combinatie van haar 75ste verjaardag aankomende donderdag (31 januari) en het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden in november heeft haar doen besluiten om dit jaar af te treden. Koningin Beatrix zal officieel gaan aftreden op Koninginnedag, dinsdag 30 april.

Om 17:00 uur vanmiddag kondigde de Rijksvoorlichtingsdienst aan dat er vanavond een belangrijke boodschap van de Koningin uitgezonden zou gaan worden op radio en televisie en sinds dat moment werd er druk gespeculeerd op Twitter en op het moment van schrijven is het zelfs zo dat in Nederland alle trending topics gaan over de aankondiging. Uiteraard is er direct een nieuwe hashtag geïntroduceerd en dit gaat om een combinatie van Beatrix en Exit en krijg je #trixit. Andere trending topics zijn WimLex en RVD maar ook Friso, Claus, Hare Majesteit, toespraak, aftreden en abdicatie en Amalia.

Wereldwijd is het zelfs zo dat op dit moment ook Trixit trending topic is evenals Beatrix, Willem-Alexander, en Máxima Zorreguieta. Het gaat om veel verschillende berichten waaronder de nodige grappen. Het is overigens nog even de vraag wat er gaat gebeuren met het parodieaccount op Twitter @Koningin_NL. Het account heeft op dit moment meer dan 140.000 volgers. Twee uur geleden werd hier het bericht geplaatst 'Twee toespraken geschreven voor 19.00 uur. Een waarin Wij Onze #Abdicatie bekend maken en een waarin Wij aankondigen Lingo te presenteren.' en om 19:00 uur volgde de tweet 'Eèèèn #trixit!'.

Update - Geen GTST

Inmiddels is er een nieuwe hashtag bijgekomen en dat is 'Geen GTST'. Tot teleurstelling van een hoop twitteraars komt vanwege de aankondiging Goede Tijden Slechte Tijden te vervallen vanavond, ook zijn er gebruikers zijn hier echter dan juist weer erg blij mee.

twitter_trending_topics

Lees meer over: