Batterij Surface Pro gaat slechts 4 uur mee

Microsoft kondigde eind vorige week de prijzen aan van de Surface Pro die volgend jaar zal gaan verschijnen. De specificaties van het apparaat zijn duidelijk en nu is ook duidelijk geworden hoe lang de batterij van het apparaat doorgaans mee zal gaan. Waar de goedkopere versie, de Surface RT in totaal 8 uur zal werken op de batterij is dit slechts de helft in het geval van de Surface Pro, ongeveer 4 uur dus waarschijnlijk tot teleurstelling van geïnteresseerden die waarschijnlijk hadden gehoopt om een aantal uurtjes meer.

De Surface RT moet het sowieso qua batterijduur al afleggen tegen de concurrentie, zo gaat de huidige iPad zo'n 10 uur mee en de Amazon Kindle Fire HD gaat 9 uur mee.

Panos Panay, manager bij Microsoft maakte de batterijduur bekend op Twitter nadat een andere gebruiker hier naar gevraagd had. De Surface Pro zal in januari volgend jaar beschikbaar gaan komen in de Verenigde Staten, de 64 GB versie is er voor 899 dollar, de 128 GB versie kost 999 dollar. In beide gevallen wordt er geen Touch Cover meegeleverd.

Geruchten

Over de Surface gesproken gaan er momenteel ook nog enkele geruchten rond over mogelijke nieuwe modellen. Zo zou Microsoft gaan komen met de Surface RT 2 die zal beschikken over een scherm van 8,6 inch, de Surface Pro zal uiteindelijk worden voorzien van een scherm van 11,6 inch waar dit nu 10,6 inch is en als laatste zou er een Surface Book gaan komen met een 14,6 inch scherm. Als deze geruchten waar zijn dan zal het waarschijnlijk nog wel een jaar duren voordat deze modellen worden geïntroduceerd.

Lees meer over: ,