Basketbal spelen op homepage Google

Google begon de Olympische Spelen in Londen met statische logo's maar gisteren was daar ineens een echt spel in de vorm van hordelopen. Vandaag en mogelijk ook de komende dagen gaat Google hiermee door en in het volgende logo staat de sport Basketbal centraal wat gespeeld kan worden op de homepage van de zoekmachine.

Het is de bedoeling dat je binnen 24 seconden zoveel mogelijk punten scoort door de bal in de basket te gooien, iets wat eenvoudiger gaat dan het hordelopen gisteren. Schieten kan op twee manieren, als eerste door de spatiebalk in te houden en op tijd los te laten en als tweede kan hetzelfde gedaan worden met de linkermuisknop. Een score van 45 is lastig maar is in ieder geval haalbaar, in dat geval krijg je de gouden medaille. Net als het logo van gisteren werkt dit spel ook niet in Internet Explorer 7 en 8 maar wel in Internet Explorer 9. Ook werkt het spel gewoon in de laatste versies van Chrome, Firefox en Safari.

Een werkende kopie plus de andere logo's waaronder die van gisteren bekijk je hier.

Google Doodle:

Basketbal

Basketbal voor mannen staat sinds 1936 op het programma van de Olympische Zomerspelen, basketbal voor vrouwen kwam pas later en staat sinds 1976 op het programma. In Londen worden vandaag de kwartfinales gespeeld. De eerste kwartfinale zal beginnen om 15:00 uur en dit is de wedstrijd tussen Rusland en Litouwen. Om 17:15 uur begint dan Frankrijk tegen Spanje, om 21:00 uur zal de wedstrijd tussen Braziliƫ en Argentiniƫ starten en aom 23:15 uur komt de Verenigde Staten in actie tegen Australiƫ.

Het Amerikaanse basketbalteam is uiteraard favoriet voor de titel, vorige week donderdag wist het Dream Team zelfs nog een recordaantal punten te behalen. Het team versloeg Nigeria met 156 - 73 en dit is de hoogste score op de Olympische Spelen ooit. De grote finale zal aanstaande zondag plaatsvinden, de wedstrijd zal dan om 16:00 uur beginnen.

Alle Olympische Google Logo's

Alle geplaatste logo's door Google in het teken van de Olympische Zomerspelen in Londen bekijk je in dit overzicht. Verder de doodles die werden geplaatst tijdens de vorige edities van de zomerspelen in 2000, 2004 en in 2008 maar ook alle in de afgelopen jaren geplaatste doodles in het teken van de winterspelen bekijk je via de onderstaande links.

Lees meer over: , ,