Barack Obama breekt records op Twitter en Facebook

Barack Obama heeft met het winnen van de presidentsverkiezingen een aantal records weten te breken. Als eerste werden er in totaal gisteren 31 miljoen berichten geplaatst op Twitter met een piek van 327.452 berichten per minuut op het moment dat duidelijk was dat Obama had gewonnen. Andere pieken waren te zien toen de stembussen in diverse Amerikaanse staten dicht gingen, dit ging om ongeveer 65,106 berichten per minuut.

Vlak voordat Barack Obama vannacht ging beginnen met zijn overwinningspeech werd de onderstaande foto gedeeld op Twitter en dit bericht groeide uit tot het meest geretweete bericht op Twitter ooit. Op het moment van schrijven staat de teller op 711.124 retweets. Het vorige record was in handen van Justin Bieber met meer dan 200.000 retweets.

Dan kijkend naar Facebook waar dezelfde foto werd geplaatst. Dit bericht werd door een groot aantal gebruikers geliked en op het moment van schrijven staat de teller op meer dan 3,5 miljoen likes en daarnaast is de foto momenteel meer dan 468.000 keer gedeeld. Wat betreft het aantal likes is het de meest gelikte foto op het sociale netwerk ooit.

Ondertussen loopt de president op Google+ nog een beetje achter. Het laatste bericht hier geplaatst roept mensen op om te gaan stemmen en de bovenstaande foto is hier dus niet gedeeld. Barack Obama heeft op het sociale netwerk van Google meer dan 2,3 miljoen volgers. Op Pinterest, Tumblr en Instagram (1,6 miljoen volgers) is ook weinig te zien.