Baidu lanceert eigen versie Street View in China

Baidu lanceert eigen versie Street View in China

Google begon in 2007 met Street View, een dienst om digitaal steden en andere locaties vanaf straatniveau mee te kunnen bekijken. Microsoft volgde vervolgens twee jaar later met een eigen variant op Street View genaamd Streetside echter waar Google inmiddels al op alle zeven continenten Street View beschikbaar heeft gemaakt kunnen er met Streetside nog maar relatief weinig locaties worden bekeken wereldwijd.

Na Google en Bing heeft nu ook de Chinese zoekmachine Baidu een eigen variant van Street View gelanceerd in China met de naam Total View. Met regelmaat wordt Baidu al het Google van China genoemd en met deze stap wordt dat eigenlijk nog meer benadrukt.

Google had tot de introductie van de nieuwe interface altijd het gele poppetje Pegman die gebruikt kon worden om Street View te activeren. Baidu heeft een soort camera aan de rechterkant staan die op dezelfde manier werkt en op de kaart gezet kan worden. Na het activeren van Total View verschijnen er twee grote pijlen in beeld vergelijkbaar met Street View al zijn in dit geval de pijlen een stuk groter. Net als Google dit doet maakt ook Baidu de gezichten van personen wazig evenals kentekens van auto's. De kaart zelf blijft rechtsonder in beeld staan. Op dit moment kunnen er nog maar slechts drie Chinese steden op deze manier worden bekeken, dit zijn Fenghuang, Shenyang en de stad Wuxi.

In de toekomst zullen er meer steden volgen. Het is in ieder geval een begin waarmee het land nu digitaal bekeken kan worden, Google Street View is in China niet beschikbaar.