AVG ontdekt Trojaans paard in Google Chrome

Er komen meldingen binnen dat mensen die gebruik maken van browser Google Chrome en antivirus programma AVG (versie 8.5) de browser ineens niet meer kunnen opstarten sinds vanmiddag. Ook op Twitter zijn inmiddels diverse meldingen van mensen met hetzelfde probleem. Zoals te zien is in de screenshot hieronder vindt de virusscanner een Trojaans paard, het probleem lijkt zich niet voor te doen met de meest recente versie van het pakket AVG 2011. Het resultaat is dat de browser niet meer gestart kan worden en het opnieuw installeren is eveneens niet mogelijk.

Oplossing

Maak je nog gebruik van versie 8.5 dan kan het probleem tijdelijk verholpen worden door een vorige versie van de virusdatabase terug te zetten. Om dit te doen open AVG en ga naar Extra in het menu bovenin. Klik hier op Geavanceerde instellingen. Er opent dan een nieuw venster, in het menu links klik op Update en daarna op Beheer. Klik op de knop 'Vorige versie van de virusdatabase herstellen'. Dan kan de browser geïnstalleerd worden.

Eventueel AVG bijwerken naar versie 2011 zou het probleem zover bekend ook verhelpen.

iTunes en Windows

Afgelopen jaar waren er nog problemen met AVG en iTunes , het programma werd als trojan gedetecteerd. In 2008 was er een probleem met Windows XP. Nadat AVG een update uitbracht had dit als gevolg dat een hoop computers voorzien van Windows XP niet meer werkten doordat een belangrijk systeembestand werd verwijderd.

Lees meer over: , ,